Ziua Muncii, 1 Mai - zi libera legala

Ziua Muncii este o sarbatoare nationala in Romania care dupa cum bine stim cade in fiecare an pe data de 1 Mai. Ca si in orice alte zile libere legale, de Ziua Muncii sunt inchise majoritatea institutiilor de stat si private, precum si scolile.

Ce reprezinta sarbatoarea de 1 Mai?

Ziua Muncii in Romania a fost sarbatorita pentru prima data in 1890. A fost un eveniment popular asociat cu propaganda politica in perioada comunista. Cu toate acestea, dupa Revolutia Romana din 1989, Ziua Muncii sau 1 Mai a fost redusa pana la a fi o zi libera de munca si o sarbatoare marcata de evenimente sociale.

Ce facem de 1 Mai, Ziua Muncii?

Multi romani au ziua libera de la munca de 1 Mai. Unii oameni participa la evenimente sociale sau isi viziteaza prietenii si familia. Este, de asemenea, o vacanta populara in care va puteti relaxa acasa, ori sa faceti un picnic in aer liber sau sa vizitati marea, printre alte activitati de agrement.

Pentru cei care doresc o modalitate mai relaxanta de a petrece aceasta sarbatoare nationala si nu se preocupa deloc de noptile fara somn pe plajele de nisip, de 1 Mai alegerea multora este litoralul. Cumva a devenit un obicei si an de an cu ceva timp inainte de Ziua Muncii, multi dintre noi ne rezervam cazare sau ne facem planuri de drum spre litoral, indiferent de cum va fi vremea in aceasta zi.

Toate statiunile atat de mare dar si statiunile populare de munte sunt rezervate in avans, deoarece sunt extrem de aglomerate in ziua de 1 Mai. Daca se leaga si de weekend cu atat mai mult avem motiv sa petrecem cateva zile relaxante de Ziua Muncii acolo unde ne dorim si cu cine.

Fie ca alegem litoralul, zonele montane sau doar ne hotaram sa ne relaxam in propria noastra curte comoda, romanii se distreaza, petrec si bineinteles obiceiul de a face gratarul de 1 Mai.

Sarbatoarea din 1 Mai este, de asemenea, cunoscuta sub numele de Ziua Mai, care a fost initial o sarbatoare a primaverii si o renastere ce are loc in natura.

Blog