In vacanta cu masina versus avion

"Unde pleci vara asta?" este intrebarea pe care fiecare dintre noi fie o aude odata cu apropierea verii, fie o adreseaza altora. Cu gandul la vacanta, ne interesam din timp cam care ar fi acele zile libere de care putem profita ca sa plecam in concediu, iar situatiile in care sarbatorile legale se leaga de weekend sunt cele pe care le asteptam cu cea mai mare nerabdare. In afara de alegerea destinatiei, un alt punct important in planificarea unei vacante o reprezinta modul de deplasare, deoarece exista mai multe variante, printre care se numara deplasarea cu masina personala sau cu avionul. Fiecare alege, desigur, varianta cea mai avantajoasa pentru nevoile lui. Care sunt, insa, diferentele intre a pleca in vacanta cu masina si a pleca cu avionul?

Masina personala ofera confortul pe care alte mijloace de transport nu il ofera. In primul rand, puteti pleca la orice ora doriti, nu depindeti de un orar prestabilit ca in cazul avionului. Apoi, cu masina nu este nevoie sa va chinuiti cu bagajele de la locuinta pana la aeroport si nici sa va limitati bagajele la greutatea si dimensiunile cerute de cursele aeriene. Puteti sa luati cate lichide doriti in masina (nu ca in cazul avionului) si sa va asezati lucrurile in orice fel pentru ca nu vor trece prin alte maini in afara de cele ale dumneavoastra. De asemenea, plecand cu masina personala, puteti face oricand un popas, va puteti opri sa admirati peisaje si sa faceti poze sau pur si simplu sa va odihniti cateva minute. Aceste lucruri nu sunt posibile in deplasarea cu avionul.

Desi exista avantajele mentionate, deplasarea cu masina are si dezavantaje mai ales pe distante mari. Daca mergeti in strainatate in acest fel, sunteti conducatorul masinii si va asteapta multe ore de condus, la un moment dat, veti resimti oboseala. In plus, costurile de combustibil s-ar putea sa fie destul de mari.

Avionul este modalitatea cea mai rapida de a parcurge distante mari, indiferent daca ele sunt intre locatii din aceeasi tara sau din tari diferite. Este probabil avantajul principal al acestui tip de deplasare. Daca va place sa plecati in vacante spontane, insa, avionul nu este chiar cea mai avantajoasa varianta din punct de vedere financiar. De obicei, biletele pentru calatoria cu avionul se cumpara chiar si cu 2-3 luni inainte, cand preturile sunt mai mici.

Calatorind cu avionul puteti economisi timp pretios pe care sa il folositi apoi pentru a cutreiera prin destinatia de vacanta si va puteti scuti de oboseala pe care ati acumula-o conducand timp indelungat. Avionul este o varianta des aleasa de cei care calatoresc pe distante mari in Romania, pe ruta Bucuresti-Cluj, de exemplu, dar mai ales de cei care calatoresc in strainatate. Uneori, avionul poate fi o varianta mai economica de deplasare decat masina, dar acest lucru depinde de momentul achizitionarii biletelor si de perioada in care doriti sa calatoriti.

Asadar, daca vreti sa evitati traficul rutier si sa ajungeti rapid dintr-un oras in altul sau dintr-o tara in alta, varianta optima este avionul. Daca insa nu vreti sa depindeti de orarul avioanelor, trebuie sa plecati urgent sau nu vreti sa va incadrati intr-o limita de bagaje, porniti la drum cu masina.

Blog