Cate zile are un an

Desi este o intrebare banala si foarte multe persoane ar trebui sa stie raspunsul, se pare ca intrebarea "Cate zile are un an?" este una dintre cele mai cautate pe motorul de cautare Google.

Cate zile are un an?

Un an calendaristic debuteaza la 1 ianuarie si se termina pe 31 decembrie, avand in mod normal 365 de zile. In anii bisecti insa, un an are 366 de zile. Un an bisect este o data la patru ani.

Cate zile lucratoare are un an?

Un an cuprinde atat zile lucratoare, cat si zile libere, de weekend. Pentru a afla cate zile lucratoare sunt intr-un an, trebuie scazute zilele de weekend si sarbatorile legale. De exemplu, in anul 2019 vor fi 250 de zile lucratoare.

Aceste zile lucratoare difera de la angajat la angajat, in functie de concediile pe care si le planifica, de functia pe care o detine si de vechimea in munca.

De ce luna februarie are doar 28 de zile?

Explicatia este una foarte simpla: un an obisnuit nu are 365 de zile fix, ci are 365 de zile, 5 ore, 48 de minute si 45 de secunde, aceasta fiind durata Pamantului sa faca o rotatie completa in jurul Soarelui.

Astfel, pentru ca aceste 5 ore, 48 de minute si 45 de secunde se aduna in fiecare an, o data la 4 ani se adauga o zi in plus in calendar. Daca aceasta zi nu ar fi adaugata, in cativa zeci de ani s-ar ajunge ca Anul Nou sa fie celebrat vara.

Citeste si despre
Cum se compenseaza munca prestata in zilele de sarbatori legale
Acordarea zilelor libere
Tichete de vacanta