Anul Nou, 1-2 Ianuarie zile libere

Autor: | Actualizat: 27 sept 2022
Anul Nou este una dintre cele mai importante sarbatori, avand o semnificatie foarte puternica: incheierea unui an de zile si inceperea unui nou an calendaristic. Aceasta sarbatoare este un obicei foarte vechi si are loc la data de 1 Ianuarie.

Sarbatoarea de Anul Nou este intampinata in noaptea de 31 Decembrie, simbolizand "ingroparea anului vechi", si se indreapta catre 1 Ianuarie care marcheaza prima zi din noul an, sarbatoarea purtand denumirea de Noaptea de Revelion.

Traditii de Anul Nou

Cu trecerea timpului Revelionul si-a pierdut din caracterul mitic, din tradiitile vechi, facandu-si loc altele noi.

traditii de anul nou

Dar bineinteles, nu sunt decat niste superstitii si este alegerea fiecaruia dintre noi cum ne ghidam. Cel mai important este sa fim impreuna cu familia, prietenii sau cei care ne sunt dragi, sa fim veseli si optimisti in noul an ce vine.

In toata lumea exista traditii si culturi diferite, de exemplu, in India oamenii se impodobesc cu flori predominand culoarea galben.

A doua zi de Anul Nou

Cea mai importanta superstitie in a doua zi de anul nou este aceea ca nu este bine sa arunci gunoiul deoarece se spune ca arunci odata cu el norocul. Este bine ca Noul An sa il incepi fara datorii, sa porti culoarea rosie si sa ai bani in buzunar pentru a-ti merge bine tot restul anului.

O alta supersitie spune ca primul musafir care iti intra in casa in noul an sa fie de sex masculin. Dupa o seara lunga petrecuta alaturi de cei dragi pentru majoritatea a doua zi de Anul Nou reprezinta o perioda de relaxare, odihna, in care isi stabilesc obiectivele pe noul an.

Anul nou in China este cea mai importanta sarbatoare a chinezilor si are loc la o data diferita de Romania, si anume la 15 Ianuarie.

Afla care sunt sarbatoriele legale din Romania si de cate zile libere in 2023 vor beneficia romanii.