Ce ii face pe angajatii buni sa renunte la Job

Iata principalele motive comune pentru care angajatii recurg la completarea unei cereri de demisie.

1. Lipsa de incredere si autonomie

Mentinerea angajatilor buni incepe si se incheie cu incredere. Angajatii cu performanta in general nu au nevoie de acest nivel de supraveghere.

In schimb acestia prospera in medii in care exista un nivel ridicat de incredere si autonomie.

2. Nefiind apreciat sau recunoscut

Din cei peste 20 de ani de experienta in lumea personalului si a recrutarii, motivul principal pe care l-am vazut pentru cineva care pleaca dintr-o companie este ca nu este apreciat.

Aceasta lipsa de apreciere poate aparea sub multe forme, inclusiv a fi neplatit, a nu primi feedback pozitiv pentru un loc de munca bine facut, promisiuni incalcate, in special a celor din jur de bonusuri de sfârsit de an, sporuri speciale, etc.

3. Lipsa de respect

Angajatii buni renunta / pleaca din mai multe motive, dar din experienta mea provine dintr-o sursa principala: respect. Daca un angajat nu primeste respectul pe care stie ca l-a câstigat si merita, atunci veti fi greu sa-i determinati sa ramâna.

4. Manager slab

Poate parea un cliseu, dar angajatii cu performanta parasesc adesea o companie din cauza frustrarii cu supervizorul lor direct.

Poate ca aceasta frustrare are la baza dezacordurile in ceea ce priveste filozofia muncii, lipsa resurselor, lipsa dezvoltarii profesionale sau lipsa de oportunitati.

Mai multe despre joburi si salariu minim pe economie poti afla pe calculator-salariu.net.

Nu exista intotdeauna doar un singur motiv care face ca un angajat bun sa renunte, deoarece, de obicei o combinatie de lucruri care cantaresc in mintea lor si au impact asupra deciziei de a renunta in timp.

Dar ceea ce am invatat intreband reteaua noastra de experti in resurse umane si lideri ai companiei este ca exista cu siguranta un set distinct de motive comune care ii determina pe angajati sa vrea sa paraseasca organizatiile la care lucreaza.

Angajatii valorosi pleaca din cauza lipsei de incredere, apreciere, si respect, precum si din cauza managementului deficitar. Frecvent, renuntarea este rezultatul unei combinatii de factori, nu doar unul singur, cu accent pe nevoia de autonomie si recunoasterea meritelor.