Zile lucratoare 2020

Autor: | Actualizat: 02 oct 2020
Conform Codului Muncii in anul 2020 romanii vor beneficia de 15 zile libere de sarbatori legale, 4 dintre acestea picand in weekend. Toate zilele de sarbatori legale din acest an vor fi anuntate de catre Guvern in primele 15 zile ale lunii ianuarie, fara a avea posibilitatea de a face schimbari in decursul anului prin ordonante de urgenta.
Zile lucratoare 2020

Prin aplicarea acestei modificari salariatii isi pot planifica vacantele din timp si vor fi asigurati ca nu se vor modifica sau aparea noi reglementari de-a lungul anului. In lunile februarie, martie, iulie, septembrie si octombrie nu vom avea nicio sarbatoare legala.

Cate zile lucratoare are anul 2020

Salariatii din Romania se vor prezenta la lucru nu mai putin de 251 de zile din totalul de 366, deoarece anul 2020 este un an bisect. Fiecare luna a anului are intre 20 si 22 de zile lucratoare, mai putin luna iulie care numara 23 de zile.

Calendar zile libere 2020

Conform Codului Muncii, orice angajat care presteaza 40 de ore de lucru pe saptamana isi poate lua pe tot parcursul anului 21 de zile de concediu de odihna. Insa exista situatii speciale prin care poti obtine zile de concediu in plus, in functie de eveniment.

Pentru cei care nu pot intrerupe activitatea de lucru precum cadrele de sanatate, politia romana, li se vor acorda libere in urmatoarele 30 de zile sau in cazuri exceptionale acestia vor fi rasplatiti cu o bonificatie de 100% din salariul de baza pentru fiecare zi de lucru.

In comparatie cu Europa din punct de vedere al liberelor anuale ne aflam la sfarsitul clasamentului. In top se afla Germania cu 18 zile libere, fiind urmata de Bulgaria cu 17 zile.

Pentru persoanele din Romania care apartin unui alt cult decat cel crestin ortodox li se mai adauga 2 zile libere pentru a sarbatori fiecare dintre cele 3 sarbatori religioase anuale.