Cate zile libere vor avea romanii de Sfanta Maria

Autor: | Actualizat: 02 oct 2020
Cu ocazia sarbatorii sfinte "Adormirea Maicii Domnului" angajatii romani se vor bucura de o noua minivacanta de 4 zile libere. Sfanta Maria are loc in fiecare an pe data de 15 august.
Cate zile libere vor avea romanii de Sfanta Maria

Pentru ca sarbatoarea pica intr-o zi de joi, Guvernul a adoptat, miercuri, 31 iulie, o hotarare prin care a declarat si ziua de 16 august zi libera pentru angajatii romanii, cu exceptia magistratilor care au termene in acea zi si a altor salariati care trebuie sa asigure permanenta in unele institutii. Astfel, cu aceasta ocazie, angajatii romani vor avea patru zile libere: 15-16 august plus weekendul.

Cand se recupereaza zilele libere de Sfanta Maria

Recuperarea zilei de 16 august se va face prin prelungirea timpilor de lucru pana la finalul lunii august."La propunerea Ministerului Muncii si Justitiei Sociale, Guvernul a aprobat stabilirea zilei de 16 august 2019 ca zi libera. Asadar in ziua de 16 august 2019 angajatii institutiilor publice vor avea o zi libera, iar acestia isi vor prelungii corespunzator timpul de lucru pana la data de 31.8.2019 privind planificarilor stabilite", a precizat Nelu Barbu, purtatorul de cuvant al Guvernului, la finalul sedintei Executivului.

Calendar zile libere legale 2019.

Patronii care nu le acorda angajatilor zilele libere de sarbatoare legala sunt obligati sa le ofere acestora, in compensare, fie un numar egal de zile libere in timpul saptamanii in urmatoarele 30 de zile, fie un spor salarial de cel putin 100% din salariul de baza pentru zilele lucrate. Neacordarea de compensatii angajatilor care sunt nevoiti sa se prezinte la lucru in zilele libere de sarbatoare legala constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenzi cuprinse intre 5.000 de lei si 10.000 de lei.

Zile libere legale in 2020

Acordarea zilelor libere se face de catre angajator.