Calendar zile libere 2021

Autor: | Publicat Marti, 14 Mai 2019 | Modificat Luni, 28 Octombrie 2019
Din totalul de 15 sarbatori legale, romanii se vor bucura de 11 zile libere in 2021.

Calendar zile libere 2021

Anul 2021 va fi unul plin datorita ambitiei evolutiei umane. In acest an se prezic urmatoarele: masinile se vor conduce singure, Japonia vor sa construiasca un mini orasel pe luna, se obtin progrese mari in manipularea geneticii, se anticipeaza un tratament pentru prevenirea cancerului si multe altele.

Din punct de vedere al sarbatorilor legale din 2021 este un an bun in care din totalul celor 15 zile libere romanii vor beneficia de 11 zile de concediu legal platit. Sarbatorile care pica in weekend in acest an sunt: Pastele, Rusalii - duminica si Adormirea Maicii Domnului, a doua zi de Craciun care pica intr-o zi de sambata.

In schimb avem sarbatorile de anul Nou miercuri, joi in care ne putem lua vinerea libera pentru a prelungi minivacanta de iarna, 1 Iunie, Ziua Copilului si Sfantul Andrei ne ofera posibilitatea unui weekend prelungit deoarece ambele sarbatori legale pica in ziua de luni.

Cea mai importanta sarbatoare a romanilor o reprezinta Pastele.

Schimbari privind acordarea de zile libere 2021

Incepand din anul 2021, Guvernul Romaniei isi propune sa modifice articolele din Codul Muncii.

Franta, Danemarca, Germania au anual 30 de zile libere legale.

Pe plan european numarul sarbatorilor legale difera fata de cel al Romaniei, la polul opus cu cele mai multe zile de concediu se afla Franta, Danemarca, Germania care inregistreaza nu mai putin de 30 de zile libere anual iar numarul orelor lucratoare saptamanal sunt in jurul cifrei de 35. Finlanda, Suedia si Italia sunt tarile care se afla imediat dupa cele mai sus mentionate, iar la cealalta extrema se afla: Ungaria, Lituania.

In Franta, de exemplu, atunci cand o zi de sarbatoare este sambata sau duminica, la nivel local se cade de comun acord ca o zi lucratoare sa fie desemnata zi libera. Atunci cand o sarbatoare legala pica intr-o zi de joi sau marti, majoritatea opteaza pentru accesarea unei zi de concediu platit pentru a face un "pod / punte", astfel isi prelungesc concediul.

Afla de pe site-ul nostru ce reprezinta fiecare sarbatorea legala, traditii, cum sarbatoresc romanii, putina istorie, cele mai vizitate locuri in functie de sarbatoare, recomandari si multe altele.