Telemunca - beneficii

Cand COVID-19 a fortat companiile din intreaga lume sa-si trimita angajatii acasa, munca de la distanta a avut un moment important.

Telemunca - beneficii
Telemunca - beneficii

Da, graba de a oferi angajatilor acces la toate instrumentele de care ar avea nevoie pentru a lucra de acasa a fost complicata.

Dar dupa ce toata lumea s-a instalat, ceea ce a devenit rapid evident pentru multe echipe de la birou este ca angajatii ar putea fi productivi si concentrati atunci cand nu sunt la birou - in multe cazuri, chiar mai mult. Angajatorii de pretutindeni au inceput sa inteleaga ca munca la distanta functioneaza cu adevarat.

1. Echilibru mai bun intre viata profesionala si viata privata

Multe locuri de munca la distanta vin si cu programe flexibile, ceea ce inseamna ca lucratorii isi pot incepe si incheia ziua dupa cum doresc, atata timp cat munca lor este completa si duce la rezultate bune.

Acest control asupra programului tau de lucru poate fi de nepretuit atunci cand vine vorba de a raspunde nevoilor vietii tale personale.

Fie ca este sa lase copiii la scoala, sa faci niste comisioane, sa participi la un curs de fitness online dimineata sau sa fii acasa pentru un antreprenor, aceste sarcini (si multe altele!) sunt mai usor de echilibrat atunci cand lucrezi de acasa.

Telemunca are plusurile si minusurile sale. Important este cum iti poti gestiona timpul si descurca din propria sufragerie.

2. Mai putin stres pentru naveta

Timpul mediu de naveta intr-un singur sens este de 27 de minute, adica aproape o ora in fiecare zi petrecuta pentru a ajunge la si de la locul de munca, si se insumeaza cu adevarat.

Potrivit Centrului de Asigurari Auto, navetistii petrec aproximativ 100 de ore de naveta si 41 de ore blocati in trafic in fiecare luna.

3. Independenta locatiei

Unul dintre beneficiile considerabile ale muncii la domiciliu este accesul la o gama mai larga de oportunitati de angajare care nu sunt limitate de locatia geografica.

Acest lucru poate fi util in special pentru persoanele aflate in cautarea unui loc de munca care traiesc in comunitatile rurale si orasele mici, unde este posibil sa nu existe multe posturi locale disponibile.

A nu avea un loc de munca stabilit inseamna ca, inainte de pandemie, lucratorii complet la distanta ar putea, de asemenea, sa calatoreasca si sa traiasca ca nomazi digitali, avand in acelasi timp o cariera semnificativa.

Desi un stil de viata complet nomad este in prezent in asteptare, pe masura ce granitele incep sa se deschida, este totusi un avantaj clar.

Persoanele care trebuie sa se mute frecvent, cum ar fi sotii militari, pot beneficia, de asemenea, de a avea un loc de munca la distanta care poate fi realizat de oriunde, fara a fi nevoie sa o ia de la capat la baza unei noi companii cu fiecare mutare.

Daca nu va este permisa munca de la domiciliu si acest tip de libertate v-o doriti foarte tare puteti lua in calcul schimbarea job-ului. Verificati inainte piata de munca si vizualizati un model CV actualizat.

4. Incluziune imbunatatita

Munca de la distanta permite companiilor sa imbratiseze diversitatea si incluziunea prin angajarea de oameni din medii socioeconomice, geografice si culturale diferite si cu perspective diferite - ceea ce poate fi dificil de realizat atunci cand recrutarea este limitata la o anumita zona pe care nu toata lumea isi doreste sau si-o poate permite.

Si angajand salariati care pot lucra de acasa in comunitatile in care se simt cel mai confortabil si sprijiniti, companiile aleg sa sustina diversitatea, comunitatea si familia.

Telemunca ofera persoanelor carora le este greu sa gaseasca un loc de munca stabil, cum ar fi cei cu dizabilitati sau ingrijitorii care au nevoie de un program flexibil, oportunitatea de a-si urma obiectivele de cariera fara a fi nevoiti sa-si faca naveta inainte si inapoi la birou.

De asemenea, ofera lucratorilor flexibilitatea de a ajunge la medic si la alte programari de asistenta medicala atunci cand este necesar.

Fii la curent cu stirile financiare pentru a putea anticipa piata economica.

5. Economii de bani

Oamenii care lucreaza de acasa la jumatate de norma pot economisi bani. Gazul, intretinerea masinii, transportul, taxele de parcare, un dulap profesional, pranzurile cumparate si multe altele pot fi reduse sau eliminate complet din cheltuielile dvs. Aceste economii se aduna si va pun mai multi bani inapoi in buzunar.

Si economiile nu sunt doar pentru angajati. Pe masura ce tot mai multe companii le permit angajatilor sa continue sa lucreze de la distanta dupa pandemie - cum ar fi Twitter, Square, Shopify si Facebook, pentru a numi doar cateva, vor vedea, de asemenea, economii semnificative de costuri pe termen lung.

6. Impactul asupra durabilitatii

Munca la distanta sprijina o varietate de initiative de durabilitate, de la crestere economica si reducerea inegalitatilor, pana la orase durabile, schimbari climatice si consum responsabil.

Una dintre cele mai rapide si mai ieftine modalitati pentru angajatori si angajati de a-si reduce amprenta de carbon si de a afecta schimbarile climatice este reducerea calatoriilor pentru navetisti.

De fapt, lumea inregistreaza deja o reducere semnificativa a poluarii, a congestionarii si a traficului in timpul raspunsului la pandemie, iar posibilitatea de a experimenta rezultatele direct poate fi un factor de lucru la distanta pentru toti cei implicati.

7. Un birou personalizabil

A putea crea un birou confortabil la domiciliu este un avantaj excelent al lucrului de la distanta. Fie ca pur si simplu iti doresti un scaun mai ergonomic sau daca ai probleme de sanatate care necesita echipamente specializate de birou, poti sa-ti amenajezi biroul de acasa si sa-l faci orice vrei.

8. Productivitate si performanta crescute

Telemunca duce, de obicei, la mai putine intreruperi, mai putine politici de birou, un nivel de zgomot mai silentios si mai putine (sau mai eficiente) intalniri.

Adaugati la lipsa navetei, iar lucratorii de la distanta au, de obicei, mai mult timp si mai putine distrageri, ceea ce duce la cresterea productivitatii - un avantaj imens al lucrului de acasa atat pentru angajati, cat si pentru angajatori.

Desi este posibil ca pandemia sa fi fost catalizatorul pentru munca de la distanta pentru multe milioane de angajati din intreaga lume, este departe de a fi singurul motiv pentru a lucra de acasa.

Intr-adevar, beneficiile lucrului de acasa influenteaza atat de multe lucruri la scara globala incat cu siguranta va deveni cea mai buna cale de urmat.

Autor: | Publicat: 05 dec 2020 | Actualizat: 08 ian 2023