Sporuri speciale pentru performanta

Ministerele Guvernului Romaniei au elaborat o serie de criterii de performanta pe baza carora angajatii statului ar trebui promovati si recompensati financiar. Noile criterii pun in vigoare noi tipuri de "sporuri speciale" si trebuie incluse in noua lege privind salariile din sectorul public.

Sporuri speciale pentru performanta
Sporuri speciale pentru performanta

Conform documentelor oficiale, angajatii statului care doresc sa obtina promotii vor fi evaluati pe baza mai multor criterii precum standardele morale si etice, responsabilitatea, respectarea lor pentru "ordine si disciplina la locul de munca" si capacitatea lor sa lucreze singuri si ca parte a unei echipe.

Cand vine vorba de bonusuri, angajatii vor fi recompensati in functie de orele suplimentare de munca si de activitatile suplimentare, desfasurarea la locul de munca, cantitatea si calitatea muncii finalizate si timpul necesar pentru a indeplini o sarcina.

De asemenea, medicii vor fi evaluati in functie de loialitatea lor fata de spitalul in care lucreaza si de cat de disponibili sunt pentru efort suplimentar. De asemenea, vor primi bonusuri lunare in functie de cat de multumiti sunt pacientii lor si de implicarea lor in utilizarea echipamentelor si a materialelor "conform normelor de consum".

Judecatorii vor primi bonusuri in functie de numarul de cazuri, numarul de hotarari pronuntate, numarul de sedinte la care a participat si timpul necesar pentru solutionarea cauzelor.

Angajatii de stat care lucreaza in muzee vor fi evaluati pe baza unor criterii specifice, cum ar fi participarea directa la deschiderea de noi sectii si implicarea in lucrari de restaurare.

Angajatii Ministerului de Externe ar trebui sa obtina bonusuri financiare pe baza contributiei lor la gestionarea si rezolvarea crizelor in relatiile consulare sau in politica externa si pe cat de bine ajuta la organizarea vizitelor oficialilor romani in strainatate.

Autor: | Publicat: 28 iul 2020 | Actualizat: 02 oct 2020