8 pasi pentru a simplifica finantele incepand de astazi

Este timpul sa va simplificati finantele? Tinerea evidentei finantelor tale poate fi stresanta. Si cand aveti mai multe conturi si plati, poate fi haotic. Mai ales pe masura ce imbatranim, finantele noastre tind sa devina mai complicate.

8 pasi pentru a simplifica finantele incepand de astazi
8 pasi pentru a simplifica finantele incepand de astazi

In primul rand, atunci cand simplificati finantele, va este mai usor sa urmariti banii, fara a fi prea complicat. In esenta, vei fi constient de ce bani merg unde se duc.

Facturile sunt platite la timp

Este mai putin probabil sa uitati sa va platiti facturile si reduceti cantitatea de documente pe care va trebui sa le faceti in fiecare trimestru sau an. Acest lucru poate fi deosebit de benefic la momentul impozitarii daca aveti o situatie fiscala complexa si un venit care trebuie raportat.

O metoda de a castiga bani este sa cumperi titluri de stat. Acestea ofera o dobanda foarte mare in comparatie cu cea oferita de banci pentru depozite.

Mai putin stres financiar

Un alt beneficiu al simplificarii finantelor este ca creeaza mai putin stres financiar. Este normal sa fii stresat de bani – de fapt, 65% dintre romani sunt stresati de salariu. Simplificarea finantelor tale nu va scapa de tot stresul legat de bani, dar poate ajuta la atenuarea unora dintre poverile.

Cum sa simplificati finantele in 12 pasi simpli

Pasul 1. Consolideaza-ti conturile bancare

Nu aveti nevoie de multe conturi bancare. Majoritatea oamenilor au nevoie de un singur cont de economii si un cont curent. Daca aveti mai multe conturi, luati in considerare consolidarea acestora. Veti scapa de orice conturi inutile fara a fi nevoie sa sacrificati confortul.

Pasul 2. Treci fara hartie

A primi o multime de corespondenta nedorita si a avea hartii ingramadite pe masa din bucatarie este o modalitate de a fi coplesit. In schimb, opteaza pentru declaratii fara hartie. Astazi, companiile faciliteaza salvarea copacilor avand toate facturile online.

Puteti obtine factura la televizor, apa, electricitate, credit ipotecar, extrase bancare si factura de telefon mobil, toate online.

Pasul 3. Automatizati-va platile

Daca uitati adesea sa va platiti facturile, atunci automatizarea platilor ar putea fi raspunsul. Nu numai ca automatizarea simplifica finantele, dar va ajuta si sa va asigurati ca facturile sunt platite la timp.

Pasul 4. Nu aveti mai mult de un card de credit

Romanii au in medie patru carti de credit, dar daca utilizati corect cardurile de credit, ar trebui sa aveti doar unul. Poate fi tentant sa va inscrieti pentru carduri de recompense si sa obtineti oferte speciale, dar aceste oferte dureaza atat de mult.

Pasul 5. Automatizeaza-ti economiile

Daca aveti un obiectiv de economii in fiecare luna, de ce sa nu il automatizati? Nu numai ca automatizarea va ajuta sa va simplificati banii, dar va va ajuta si sa rezervati numerar fara a fi nevoit sa va ganditi la asta. Va recomandam sa faceti economii in mnoda euro, astfel banii stransi nu se vor devaloriza. Pentru a cunoaste cel mai bun schimb valutar acceseaza curs valutar banci.

Pasul 6. Automatizeaza-ti investitiile

Similar cu automatizarea economiilor, ar trebui sa automatizati si investitiile daca doriti sa simplificati finantele cu usurinta. Puneti deoparte un anumit procent in fiecare luna pe care sa il puneti in contul dvs. de investitii.

Pasul 7. Scapa de datorie

A avea o multime de datorii cu dobanda ridicata, cum ar fi cardurile de credit, nu numai ca provoaca mult stres, dar poate, de asemenea, sa ingreuneze gestionarea finantelor si sa va afecteze rezultatul final. De asemenea, poate ingreuna planificarea viitorului sau economisirea sau investirea adecvata.

Pasul 8. Renuntati la orice serviciu sau abonament pe care nu il utilizati

Daca aveti o multime de abonamente sau servicii pe care nu le utilizati, anulati-le daca puteti. Acest lucru nu numai ca va elibera bani suplimentari in fiecare luna, dar va elimina si facturile si documentele suplimentare.

Simplificarea finantelor prin limitarea obiectivelor va va ajuta sa ramaneti concentrat si motivat. Daca aveti o firma inregistrata recomandam sa completati la timp declaratia unica si sa stii totul despre cifra de afaceri.

Autor: | Publicat: 27 iul 2020 | Actualizat: 11 iul 2022