6 sfaturi pentru a ramane sanatos cu un loc de munca de birou

Milioane de americani se lupta sa lucreze la serviciile de birou, punandu-si in pericol sanatatea. Asezarea toata ziua poate fi o durere - la propriu.

Iata sase sfaturi pentru a ramane sanatos cu un loc de munca la birou:

1. Concentrati-va pe liniile de vizualizare adecvate

Mentinerea liniilor de vedere adecvate inseamna mentinerea ochilor la nivelul ecranului, astfel incat gatul dvs. sa nu fie nevoit sa se contorsioneze. Reglati monitorul si scaunul pentru a va pune gatul si capul intr-o pozitie confortabila.

2. Cunoasteti ergonomia plasarii mainilor si a incheieturii mainii

A ramane pur din punct de vedere ergonomic cu mainile si incheieturile mainii previne leziunile grave ale articulatiilor si ligamentelor. Luati in considerare un tampon de mouse pentru incheietura mainii pentru a va mentine mana confortabila. Tampoanele sunt disponibile si pentru tastaturi, in timp ce tastaturile ergonomice permit plasarea manuala care pare mai naturala.

3. Mentineti o postura adecvata

Pozitia corecta este probabil cea mai importanta tactica in a ramane sanatos cu un loc de munca la birou. O postura buna este esentiala pentru sanatatea generala in general. tine-ti spatele drept si picioarele pe pamant. Daca aveti dureri de spate, va trebui sa luati in considerare un scaun ergonomic. Scaunele pentru dureri de spate permit o postura pozitiva si ajuta la restabilirea spatelui si a coloanei vertebrale intr-o stare mai naturala.

4. Uita-te departe

Suna simplu, dar privirea periodica de pe ecran va va aduce beneficii asupra vederii. Vizualizarea constanta a monitorului ne incordeaza ochii. Avem nevoie de o pauza din cand in cand. Luati 15 sau 30 de secunde la fiecare 10 minute pentru a va asigura ca ochii raman puternici.

5. Ridica-te si umbla

Cercetarile demonstreaza beneficiile parasirii biroului dvs. la intervale periodice pentru a va intinde si a va plimba. Luati niste cafea, vizitati baia, verificati- va cu seful sau pur si simplu faceti o plimbare de cinci minute. O intindere de cinci minute si o plimbare la fiecare ora sau doua vor face minuni pentru corpul tau. La cateva minute distanta iti intinde muschii si iti reorienteaza sistemul osos. De asemenea, veti fi reimprospatat de timpul petrecut si va veti putea reorienta in sarcinile dvs.

6. Exercitiu regulat

Desigur, dieta adecvata, odihna si exercitiile fizice regulate raman ingrediente esentiale pentru orice stil de viata sanatos. Veti descoperi ca exercitiile fizice de 3-4 ori pe saptamana va vor mentine energizat la birou si capabil sa suportati pe parcursul zilei. in zilele libere, asigurati-va ca va intindeti pentru a ramane mai lin. Veti observa o mare diferenta.

Aceste sase sfaturi sunt modalitati simple de a ramane sanatos in timp ce lucrati la un birou. Incercati-le astazi si va veti simti mult mai bine pana va deconectati!

Autor: | Actualizat: 21 ian 2022