Top 7 sfaturi de supravietuire pentru noii absolventi la locul de munca

Pentru multi absolventi noi, mutarea de la scoala la locul de munca este un soc cultural imens. Trec de la un mediu in care toata lumea a avut aceeasi varsta si perspective generationale la un mediu social brusc divers, cu oameni de toate varstele si medii prezente.

Invatarea franghiilor unui nou loc de munca, stapanirea scarii sociale a unui loc de munca si, in general, incercarea de a afla eticheta de afaceri pot fi destul de frustrante pentru noii lucratori. Descopera mai multe informatii in zona noastra de blog si stiri economice.

Iata cateva sfaturi de supravietuire pentru noii absolventi la locul de munca cu privire la navigarea in noua lor aventura indrazneata in lumea muncii:

1. Fii rabdator

Absolventii de astazi sunt obisnuiti cu ritmul rapid al tehnologiei si, intr-un fel, acest lucru a construit o toleranta scazuta pentru a fi dispusi sa astepte. Mai ales pentru promovari de locuri de munca sau avansare. Dar, din pacate, marile roti ale afacerilor nu se misca atat de repede si, uneori, ocazia pur si simplu nu exista inca.

Respira adanc. Se va intampla, dar nu neaparat pe cronologia dumneavoastra. Lucruri mari vin la cei care asteapta!

2. Nu uitati sa multumiti celor care va ajuta

Modalitatile conteaza si cei care au facut efortul sa va ajute sa va amintiti cine le-a multumit sau nu. Acest lucru poate avea un impact amplu asupra carierei tale.

Acei indivizi care devin cei mai mari sustinatori ai vostri (si acest lucru este intarit prin acordarea de timp pentru a le multumi) pot deschide usile pe care nici nu le puteti imagina ... atat acum, cat si in viitor.

Poate la un moment dat deveniti antreprenor cu firma si propria cifra de afaceri. Cu siguranta este bine sa pastrati conexiunile.

3. Da-ti seama ca cariera ta va fi o serie de alegeri, nu o "alegere"

Am citit undeva ca elevul mediu de liceu de astazi va avea 23 de locuri de munca in viata lor. Deci, daca statisticile nu mint, cu siguranta nu veti pune toate ouale intr-un cos.

Nu-ti place munca pe care o faci? Nu este suficient de satisfacator? Apoi, dezvolta-ti abilitatile transferabile si pune-le intr-o noua slujba in care te vei bucura de ceea ce faci.

4. Calcati usor si cu atentie

Nu spun ca trebuie sa va temeti de colegii dvs. de munca, dar ar trebui sa stiti ca mediul politic de birou poate juca in mod similar cu camarile sociale din scoala ... cu consecinte mai mortale.

Abtineti-va de la barfe si alegeti-va cuvintele cu atentie. Pana cand veti avea o citire exacta a fiecarei persoane din biroul dvs., pastrati cardurile aproape de piept. Barfa nu are niciodata un loc la locul de munca, dar se intampla, iar acea persoana in care ai incredintat s-ar putea intoarce la fel de usor si sa te injunghie in spate. Pastreaza-ti propriul sfat.

5. Educatia nu se termina odata cu absolvirea

Nu prea multe centre de cariera sau colegii / universitati pregatesc studentii pentru faptul uluitor ca educatia lor nu se termina. De fapt, abia incepe.

Dincolo de scoala formala, exista un univers cu totul nou de invatare numit " dezvoltare profesionala ". Acesta este lucrul care va va oferi abilitatile specifice locului de munca pentru a avea succes. Cu cat poti deveni mai curand constient de faptul ca trebuie sa demonstrezi o invatare continua urmand cursuri, cursuri, ateliere de lucru, seminarii web si participand la conferinte, targuri si conventii, precum si obtinand certificari din industrie, cu atat vei ajunge mai devreme oricine altcineva din clasa ta de absolvire.

Acest proces nu se incheie pana cand nu va retrageti. si daca ignorati acest domeniu, veti avea o perioada mult mai dificila de avansare in cariera, deoarece angajatorii angajeaza experti in materie. Cum iti poti construi cunostintele?

6. Retea

In scoala, acest lucru se numea a face prieteni. si veti face acelasi lucru, dar intr-un context de afaceri.

Unii dintre cei mai buni prieteni ai mei au fost intalniti in timp ce lucram impreuna. Ideea este ca reteaua este intr-adevar o conexiune cu oameni cu care aveti un fel de interes sau obiectiv comun. Cand aveti acea "panza de paianjen" in reteaua dvs., veti gasi ca oportunitatile de munca si de viata va curg mult mai usor, deoarece acestea sunt persoanele care va pot ajuta si doresc sa va ajute.

7. Realizeaza-ti colegii de birou nu sunt parintii tai

Spun aceasta limba-n obraz, dar subtextul acestei afirmatii este cu adevarat important: acum sunteti pe cont propriu si nu va puteti astepta ca cineva sa va ridice slabiciunea. Tot ceea ce faceti din acest moment inainte este de afaceri si nu este legat de alte obligatiuni decat contractul dvs. de munca.

Cauta pe internet tot timpul aplicatii gratuite care te pot ajuta in dezvoltarea personala. Exemplu: calculator salariu, calculator TVA, curs de schimb valutar, programe de generat facturi, programe de lerning si multe altele.

Autor: | Actualizat: 07 ian 2023