Romania destinatie de top pentru munca de la distanta

Pandemia de COVID-19 a schimbat modul in care lucram, lucrul la distanta devenind o optiune mai populara in randul angajatilor din intreaga lume.

Romania destinatie de top pentru munca de la distanta
Romania destinatie de top pentru munca de la distanta

In plus, combinarea muncii cu calatoriile este acum o tendinta in plina expansiune, multi cautand locuri de munca departe de casa. Iar Romania, cu internetul sau rapid si preturile mici, poate fi o alegere excelenta.

Acest articol se concentreaza pe motivele care fac din Romania o destinatie de top pentru munca si calatoriile de la distanta, asa cum arata un clasament alcatuit de Momondo.

Romania a ocupat locul trei in clasamentul celor mai bune destinatii pentru lucrul la distanta si calatorii , realizat de agregatorul de tarife de calatorie si motorul de cautare a tarifelor de calatorie Momondo. Doar Portugalia si Spania s-au clasat mai bine decat Romania, ceea ce este o realizare destul de mare, avand in vedere ca 111 tari au fost incluse in raport.

Momondo a folosit 22 de factori impartiti in sase categorii, precum sanatatea, siguranta, preturile serviciilor turistice sau viata sociala, pentru a dezvalui cele mai bune tari din lume pentru a-si infiinta un birou temporar departe de casa si a fi turist in acelasi timp. Deci, ce face din Romania o destinatie de top pentru munca si calatoriile de la distanta?

Clasamentul lui Momondo pentru 2022

Romania a ocupat locul trei in clasamentul Momondo, cu un scor general de 92/100, in principal datorita preturilor bune pentru inchirierea de masini si hoteluri, costurile scazute pentru inchirieri de apartamente pe termen lung, internetul rapid si populatia vorbitoare de limba engleza. Prin comparatie, Spania a ocupat locul doi cu 93/100, iar Portugalia a ocupat primul loc cu un 100/100 perfect.

Impartita pe categorii, Romania a obtinut cel mai bun punctaj la preturile locale - 87 de puncte din 100. Asta pentru ca, in comparatie cu celelalte doua tari din primele trei, inchirierea unui apartament pe termen lung este destul de ieftina in Romania - o medie de 214 EUR pe luna. Prin comparatie, costa 509 EUR in Spania si 459 EUR in Portugalia.

La categoria lucru la distanta , Romania a obtinut 67 din 100 - la fel ca Spania, dar mai bine decat Portugalia (59 de puncte). Viteza internetului este ceva mai buna in Romania - 66,06 Mbps pentru descarcare (similar cu Spania dar mai mare decat in ??Portugalia) si 46,19 Mbps pentru incarcare (comparativ cu 47,41 Mbps in Spania si 32,93 Mbps in Portugalia).

Un alt plus pentru Romania din aceasta categorie este viza pentru nomazi digitali, pe care autoritatile planuiesc sa o introduca in lunile urmatoare. Parlamentul a adoptat o lege in acest sens la sfarsitul lui 2021, iar si presedintele Klaus Iohannis trebuie sa o semneze pentru a intra in vigoare. Potrivit listei Momondo, alte tari din primele zece care ofera o viza de nomad digital sunt Portugalia, Spania, Malta, Cehia si Germania.

Primele zece tari pentru munca de la distanta:

Te-ar putea interesa

Autor: | Publicat: 05 dec 2020 | Actualizat: 28 ian 2022