Producatorul roman de software deschide birou la München

Oves Enterprise, companie din Cluj-Napoca specializata in dezvoltare de software, cu o cifra de afaceri de circa 14 milioane lei (2,8 milioane EUR) in 2021, si-a deschis un birou la München si isi va extinde echipa cu aproximativ 60 de persoane in acest an.

Potrivit unui declaratie transmisa de reprezentantii companiei si a Camerei de Comert si Industrie Romano-Germana AHK. Acesta din urma a oferit consultanta pentru extinderea companiei in strainatate.

In prezent, avem 20 de clienti in afara Romaniei, dintre care 10 in Germania. De aici si dorinta de a infiinta un birou la Munchen. De asemenea, 80% din cifra de afaceri de anul trecut a fost generata de afaceri din strainatate. Odata cu extinderea internationala, estimam ca ponderea va fi crescuta la 95%, a declarat Mihai Filip, CEO Oves Enterprise.

In acest an, compania planuieste sa dubleze numarul de angajati, pentru a sprijini extinderea pe piata internationala. Astfel, de la 68 de membri in 2021, echipa va ajunge la 130 pana la sfarsitul lui 2022.

AHK Romania sprijina investitiile in Germania prin consultanta preliminara gratuita si contacte intermediare.

Te-ar putea interesa: Cum va pot afecta finantele personale cautarea unui loc de munca

"Am observat ca companiile romanesti sunt din ce in ce mai interesate si au potentialul de a deveni active pe pietele externe si nu putem decat sa inveselim acest lucru. Oferim suportul necesar pentru schimbul de experienta si oferim informatii utile pentru dezvoltarea unei afaceri profitabile", Sebastian Metz, director general, AHK Romania, a declarat.

Autor: | Actualizat: 30 mar 2023