10 motive pentru care sa fii fericit iti ofera mai multe oportunitati de angajare

Mi-a placut foarte mult postarea lui Gretchen Rubin pe LinkedIn, unde ia provocat pe cititori sa se intrebe daca ii fac pe altii fericiti.

Pentru mine, a validat de ce sa fii o persoana fericita si, ulterior, sa atragi pe altii cu atitudinea ta pozitiva este unul dintre motivele pentru care "magnetii fericirii" obtin cele mai bune locuri de munca.

Daca munca pe care o prestezi in fiecare zi o faci din pura pasiune vei reusi sa te dezvolti si sa cresti profesional de la an la an. Astfel salariul minim pe economie in 2022 va fi doar o stire pentru tine castigand un salariu net peste media pe tara.

O simpla trecere in revista a testului ei evidentiaza 10 motive pentru care este un magnet al fericirii te va ajuta in cautarea unui loc de munca :

  1. Oamenii par sa se simta confortabil sa aiba incredere in tine.
  2. Oamenii urmeaza recomandarile tale.
  3. Esti o sursa de confort material sau de siguranta pentru altcineva.
  4. Oamenii pe care i-ai prezentat adesea continua sa aiba o relatie continua.
  5. Oamenii par sa se indrepte spre tine, sa se alature unei conversatii pe care o ai si sa se aseze langa tine la o intalnire.
  6. Ati fost implicat recent in imbunatatirea sau cresterea unei organizatii, grup sau proces care implica multi alti oameni.
  7. Oferiti oportunitati pentru alti oameni: clienti potentiali, intalniri nevazute, contacte intr-un oras nou si asa mai departe.
  8. Oamenii de care nu-ti amintesti cu greu ies din cale sa te intampine calduros (adica prietenul vechiului tau coleg de camera sau un fost coleg de munca).
  9. Multi oameni par sa-si doreasca sa intre in legatura cu dvs., facand planuri sau trimitand e-mailuri, sunand sau trimitand mesaje.
  10. Oamenii par energizati de tine (adica zambesc si rad in prezenta ta).

Oamenii fericiti au un efect magnetic asupra celor din jur. Cu cat mai multi oameni atrasi si energizati de fericirea ta, cu atat sunt mai multe sanse sa-si intoarca favoarea. Pe scurt, oamenii fericiti au mai multe sanse sa fie recomandati pentru locuri de munca si prezentati oamenilor influenti.

De asemenea, capacitatea lor de a-i face pe ceilalti fericiti este rasplatita sub forma unei retele mai utile. Ati auzit vreodata de " piata muncii ascunse ?" Ei bine, magnetii fericirii sunt cei care au acces la ea.

Citeste si:

Autor: | Actualizat: 21 ian 2022