Noi zile libere pentru elevi

UPDATE: Vacanta de vara a elevilor nu se va prelungi. Acesta este raspunsul oficial dat de autoritati. Astfel, cursurile vor incepe pe 9 septembrie, asa cum anuntase oficial fostul ministru al Educatiei, Ecaterina Andronescu.

Vacanta de vara s-ar putea prelungi cu o saptamana

In Guvern au loc discutii fara precedent, in urma carora elevii ar putea beneficia de noi zile libere. Parlamentarii se gandesc sa prelungeasca vacanta de vara prin schimbarea datei de incepe a noului an scolar.

Chiar daca ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a stabilit oficial ca scoala incepe pe 9 septembrie, premierul Viorica Danicila a cerut prelungirea vacantei de vara a elevilor cu inca o saptamana, pana pe 16 septembrie.

Aceasta solicitare vine in contextul in care scoala este tot mai fragmentata fie de zile libere nou introduse de parlamentari, fie de "punti" intre acestea create de Guvern, si in conditiile in care specialistii din educatie avertizeaza ca vacanta de vara din Romania este printre cele mai mari din Europa, cu efecte asupra procesului de invatare, scrie Edupedu.ro

Amintim ca neintelegeri cu privire la data inceperii anului scolar au existat inca din momentul aprobarii structurii anului scolar 2019-2020. Hotelierii de pe litoral i-au spus ministrului Turismului, Bogdan Trif, ca scurtarea vacantei scolare de vara le va afecta afacerile si i-au cerut sa faca demersuri pentru a fi prelungita vacanta mare, scria la inceputul lunii mai Agerpres.

Citeste si despre
Cum se compenseaza munca prestata in zilele de sarbatori legale
Acordarea zilelor libere
Cate zile are un an