Noi zile libere pentru elevi

Autor: | Actualizat: 02 oct 2020
UPDATE: Vacanta de vara a elevilor nu se va prelungi. Acesta este raspunsul oficial dat de autoritati. Astfel, cursurile vor incepe pe 9 septembrie, asa cum anuntase oficial fostul ministru al Educatiei, Ecaterina Andronescu.
Noi zile libere pentru elevi

Vacanta de vara s-ar putea prelungi cu o saptamana

In Guvern au loc discutii fara precedent, in urma carora elevii ar putea beneficia de noi zile libere. Parlamentarii se gandesc sa prelungeasca vacanta de vara prin schimbarea datei de inceput a noului an scolar.

Chiar daca ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a stabilit oficial ca scoala incepe pe 9 septembrie, premierul Viorica Danicila a cerut prelungirea vacantei de vara a elevilor cu inca o saptamana, pana pe 16 septembrie.

Aceasta solicitare vine in contextul in care scoala este tot mai fragmentata fie de zile libere nou introduse de parlamentari, fie de "punti" intre zilele libere din sarbatorile legale si weekend, create de Guvern. De asemenea, specialistii din educatie avertizeaza ca vacanta de vara din Romania este printre cele mai lungi din Europa, cu efecte asupra procesului de invatare, scrie Edupedu.ro

De la inceputul anului scolar 2019-2020, pana la vacanta de iarna, elevii nu vor avea nicio zi libera in timpul saptamanii, intrucat 30 noiembrie, Sfantul Andrei, si 1 Decembrie, Ziua Nationala a Romaniei, pica anul acesta in weekend.

Amintim ca neintelegeri cu privire la data inceperii anului scolar au existat inca din momentul aprobarii structurii anului scolar 2019-2020. Hotelierii de pe litoral i-au spus ministrului Turismului, Bogdan Trif, ca scurtarea vacantei scolare de vara le va afecta afacerile si i-au cerut sa faca demersuri pentru a fi prelungita vacanta mare, scria la inceputul lunii mai Agerpres.

Structura anului scolar 2019-2020 a fost stabilita de Ministerul Educatiei. Cursurile se desfasoara intre 9 septembrie 2019 si se incheie pe 12 iunie 2020 (35 de saptamani).

Vacante scolare in anul 2019-2020 vor fi dupa cum urmeaza:

Pentru elevii claselor a XII-a zi, a XIII-a seral si frecventa redusa, anul scolar 2019-2020 se va incheia in data de 29 mai 2020, iar pentru elevii claselor a VIII-a, in data de 5 iunie 2020.