Google ofera peste 1.200 de burse pentru cursuri IT

Un total de 1.255 de burse finantate de Google sunt disponibile pentru romanii care doresc sa obtina certificate in domeniul IT.

Bursele se acorda cu sprijinul organizatiilor partenere, in cadrul a doua proiecte. Cei interesati le pot folosi pentru a urma cursuri specializate pe platforma Coursera.

Un total de 755 de burse sunt disponibile in cadrul proiectului Digital Women dedicat femeilor care doresc sa isi construiasca o cariera in tehnologie. Acest proiect vizeaza femeile somere sau cele care ocupa locuri de munca cu risc. Bursele sunt acordate celor care se inscriu la programul „Certificat de specialist IT Support” dezvoltat de Google, gazduit pe platforma Coursera.

Al doilea program este condus de Fundatia Leaders, o organizatie partenera Grow with Google, care va distribui 500 de burse finantate de Google in Romania. Acestea pot fi folosite pentru a urma cursuri in unul dintre cele patru programe: Suport IT, Analiza datelor, Management de proiect, Proiectare UX. Bursele se adreseaza tinerilor profesionisti si studenti.

Acest program de bursa pentru o cariera in IT face parte din initiativa europeana Google de sprijinire a competentelor digitale - Certificatele de cariera Google”, care ofera programe de formare concepute pentru a castiga abilitati pregatite pentru locuri de munca in domenii de cariera cu cerere ridicata, precum asistenta IT, management de proiect Proiectare UX si analize de date.

Proiectele pe care le dezvoltam impreuna cu partenerii nostri din Romania vin in sprijinul celor afectati de schimbarile economice profunde prin care trecem, pentru a-i ajuta sa dobandeasca abilitatile necesare pentru locurile de munca din viitor. Acestea fac parte din programul Grow with Google, care ii ajuta pe oameni sa isi dezvolte abilitatile digitale. Grow with Google a fost lansat in Romania acum 5 ani si pana acum am pregatit peste 250.000 de oameni", a declarat Dan Oros, sef de marketing Google Romania.

Te-ar putea interesa:

Autor: | Actualizat: 30 mar 2023