Fabrica Ford din Romania

Fabrica Ford din Craiova, sudul Romaniei, se numara printre fabricile pe care grupul le are in vedere pentru realizarea primului sau vehicul electric compact. Craiova concureaza impotriva fabricilor din Koln si Saarlouis (Germania) pentru acest proiect.

Presa locala din Koln a raportat deja ca fabrica locala de acolo a fost selectata. Cu toate acestea, producatorul de autovehicule nu a confirmat informatiile, afirmand ca nu s-a decis inca asupra fabricii sa construiasca noul model de masina. in lipsa altor informatii confirmate oficial, uzina din Craiova ramane candidata, a raportat Profit.ro.

Te-ar putea interesa:

Ford va lansa prima sa masina electrica produsa in Europa in 2023, asa cum a fost anuntat oficial anul trecut. Timpul este foarte scurt, dar avand in vedere ca grupul incepe cu o platforma electrica completa, pe care o va cumpara de la VW, mai este timp pentru ultimele detalii.

Cel mai probabil, in acest moment, inginerii Ford lucreaza din greu la dezvoltarea masinii. Totusi, este necesar ca, destul de repede, compania sa inceapa pregatirile pentru fabrica in care va asambla acest model.

Te-ar putea interesa: Cum va pot afecta finantele personale cautarea unui loc de munca

Presa din Koln raporteaza ca a consultat documente de la unele institutii de mediu, care arata ca decizia a fost luata in favoarea fabricii din Koln, principala fabrica Ford din Europa. in acelasi timp, jurnalistii germani mentioneaza ca fabricile din Saarlouis si Craiova au fost considerate, de asemenea, ca posibile locatii.

Fabrica din Romania are marele avantaj al costurilor reduse, in special cu forta de munca.

Citeste despre:

Retailerul danez JYSK vede vanzari si profituri mai mari in Romania

Retailerul danez de mobilier si decoratiuni interioare JYSK a inregistrat o cifra de afaceri de 612,5 mln RON (127 mln EUR) in Romania in exercitiul financiar 2019-2020, in crestere cu 5,3% fata de anul precedent.

Profitul brut a crescut cu 8,4% la 81,9 mln RON (17 mln EUR).

"Rezultatele inregistrate in acest exercitiu financiar ne-au depasit asteptarile. A fost un an complicat, cu multe urcusuri si coborasuri, cu momente la care nu am crezut ca vom fi martori. inchiderea brusca a tuturor magazinelor a fost urmata de o redeschidere sigura pentru clientii nostri. si angajati. Clientii doreau sa isi redecoreze casa sau sa aiba mai mult confort acasa ", a declarat Alex Bratu, Country Manager JYSK Romania si Bulgaria, a raportat Ziarul Financiar.

Grupurile de produse care au inregistrat cea mai mare crestere a vanzarilor sunt lenjeria de pat, saltelele si textilele de uz casnic, in timp ce grupurile de produse care au inregistrat cele mai mari vanzari in exercitiul financiar au fost mobilierul si saltelele.

Autor: | Actualizat: 30 mar 2023