Enel-X instaleaza 1.200 de panouri fotovoltaice

Enel X Romania, parte a Enel X, divizia de servicii energetice avansate a grupului italian Enel, va dezvolta doua sisteme fotovoltaice pentru retailerul local Mega Image in Popesti Leordeni si Sibiu.

Cele doua sisteme sunt formate din peste 1.200 de panouri fotovoltaice cu o capacitate instalata de peste 500 kWp.

Proiectul din Ilfov implica livrarea la cheie a unui sistem fotovoltaic cu peste 1.008 de panouri fotovoltaice amplasate pe o structura metalica de acoperis la depozitul Mega Image, plus infrastructura electrica aferenta. La Sibiu, Enel X Romania va implementa un sistem fotovoltaic cu 260 de panouri fotovoltaice pe acoperisul magazinului Mega Image.

Sistemul instalat pe acoperisul depozitului Mega Image din Popesti Leordeni va genera peste 527 MWh pe an, reducand emisiile de CO2 cu 246 tone pe an.

Proiectele dezvoltate impreuna cu Enel X aduc Mega Image economii anuale de energie electrica estimate la peste 65.000 EUR.

Enel X este divizia globala de afaceri a Enel dedicata dezvoltarii de produse inovatoare si solutii digitale in sectoarele in care energia are cel mai mare potential de transformare: orase, case, industrii si mobilitate electrica.

Autor: | Actualizat: 30 mar 2023