Ce trebuie sa faceti inainte de a accepta o oferta de munca

Asa ca ajungi la ultima runda de interviuri si managerul de angajare iti ofera postul. Inainte de a accepta acea oferta de munca, ar trebui sa faci un lucru pentru a te asigura ca iei decizia corecta de cariera.

Daca te afli la sfarsitul unui interviu de angajare si este clar ca angajatorul este interesat de tine si probabil ca iti va oferi locul de munca, nu ar trebui sa accepti oferta pana nu-ti faci temele.

Pentru inceput, exista site-uri precum Ejobs si BestJobs care fac o multime de cercetari si primesc recenzii anonime, astfel incat sa puteti afla ce se intampla la companie.

Vrei sa lucrezi pentru companii care au un rating de cel putin 3,5 stele sau mai mare. Dar, mai important, la un moment dat in interviul de angajare, poti (si ar trebui) sa spui: „Mi-ar placea sa vorbesc cu un coleg. Mi-ar placea sa vorbesc cu cineva care ar fi egalul meu”.

Cand intalniti un potential coleg de munca, adresati-i aceste intrebari:

Te chinui sa te angajezi?

Daca esti in cautarea unui loc de munca, dar parca nu te poti angaja, nu esti singur. Asigurarea unei oferte de munca este dificila, mai ales pe o piata a muncii competitiva. Dar, nu trebuie sa fie.

Autor: | Actualizat: 19 ian 2022