Ce cauta angajatorii intr-un CV
CV-ul tau trebuie sa aiba piulitele si suruburile acoperite inainte de a te putea astepta la un apel pentru un interviu.
Pentru a vizualiza cum arata un model CV 2022 accesati calculator-salariu.net
Ce cauta angajatorii intr-un CV? Recrutorii petrec aproximativ sase secunde verificandu-ti CV-ul, astfel incat acea bucata de hartie trebuie sa-i opreasca in loc. Am intrebat expertii in cariera ce considera ei elementele absolut obligatorii pentru CV-urile de la nivel de intrare – si ce lipseste probabil CV-ul tau daca tot nu primesti un apel invers.
Nu te-ai prezenta la un interviu de angajare pe jumatate imbracat sau cu un fundal de plaja pe Zoom - speram ca nu cel putin! - asa ca de ce sa trimiti un CV care lipseste elementele fundamentale? Inainte de a apasa "trimite" la urmatorul lot de cereri de angajare, asigurati-va ca aveti aceste elemente esentiale ale CV-ului.
1. Un rezumat al carierei
Managerii de angajare sunt ocupati. Un rezumat al carierei CV-ului le face viata mai usoara. Rezuma in doua sau trei propozitii de ce esti candidatul ideal si foloseste limbajul din anuntul de locuri de munca pentru a arata ca ti-ai adaptat CV-ul (chiar daca schimbi doar cateva cuvinte).
2. Metrici
Un raspuns sigur la intrebarea "Ce cauta angajatorii intr-un CV?" Date, dovezi, povesti de succes. Oricum ai spune, managerilor de angajare le place sa vada realizari cuantificabile. Folositi numere dure pentru a va evidentia realizarile;.
Utilizati puterea internetului la maxim si implicit aplicatiile online gratuite care va pot ajuta sa va creati o identitate completa. Realizati CV-ul de LinkedIn, utilizati calculator salariu pentru a cunoaste salariul brut si net, creati o scrisoare de intentie atragatoare si incercati calculator TVA daca lucrati in domeniul vanzarilor.
3. Experienta de voluntariat
Experienta de voluntariat spune ceva pozitiv despre tine ca persoana si arata ca esti interesat de altceva decat de un salariu. Luati in considerare sa ramaneti departe de munca de voluntariat, deoarece este posibil sa nu se alinieze cu opiniile managerului de angajare. Puteti mentiona munca pe care ati facut-o — "a lucrat la o clinica de ingrijire a sanatatii" — fara a mentiona ca a fost afiliata unei anumite organizatii religioase.
4. O pata de culoare
Folositi culoarea pentru a va face CV-ul unic, dar exercitati retinere. Un alb-negru cu una sau doua culori de accent este de bun gust. S-ar putea chiar sa luati un indiciu de la marca potentialului dvs. angajator si sa utilizati culorile companiei in CV-ul dvs.
Multi salariati cu experienta apeleaza la servicii precum infiintare PFA sau SRL si astfel lucreaza part-time sau 2 ore pentru mai multe companii.
5. Un font modern
Doriti sa atrageti atentia unui manager de angajare? Uitati sa folositi un font plictisitor. Fonturile recomandate includ Calibri, Cambria, Bookman, Palatino, Takoma sau Verdana - toate acestea sunt fonturi standard (inseamna ca se vor traduce bine intre sistemele de operare).
6. Hyperlinkuri
Adresa dvs. de e-mail, profilul LinkedIn si site-ul web personal sau portofoliul online ar trebui sa fie la un clic distanta. De asemenea, luati in considerare includerea de link-uri catre conturile dvs. de retele sociale daca sunt relevante.
7. Absolventi noi: cursuri de facultate
Daca ati iesit proaspat de la scoala, este in regula sa includeti cursuri de facultate in CV-ul dvs., dar acestea trebuie sa fie relevante, ceea ce inseamna ca subiectul are legatura directa cu postul disponibil. Dar, in loc sa enumerati pur si simplu titlul cursului (Economie 101), vorbiti despre abilitatile sau cunostintele pe care le-ati dobandit dintr-o anumita sarcina.
9. Spatiu alb
Cand esti proaspat absolvent de facultate – sau ai experienta de lucru limitata – CV-ul tau nu trebuie sa depaseasca o pagina. Desi ar putea fi tentant sa stoarceti in fiecare mic detaliu despre experienta dvs. de stagiu, un CV plin de text este intimidant vizual. Prin urmare, lasati putin spatiu alb pe pagina. "Cu siguranta nu-ti pufa CV-ul", spune Saeger. "Nu vrem sa fim nevoiti sa citim nimic mai mult decat facem noi."
10. Experiente de viata
Pentru a clarifica: nu vorbim despre hobby-urile sau interesele tale, ci despre experientele personale care te fac mai valoros (sau mai interesant) pentru potentialii angajatori. Daca ai studiat in strainatate intr-o tara in care nu ai vorbit limba materna, dar ai invatat cum sa te adaptezi, asta arata ca esti o persoana care rezolva probleme - un plus in cartea fiecarui manager de angajare.
Faceti acest lucru inainte de a va prezenta CV-ul
Acum ca poti raspunde: "Ce cauta angajatorii intr-un CV?" este timpul sa te asiguri ca al tau poate trece testul unui recrutor. Ai putea folosi ceva ajutor? Monster te acopera. Va vom examina gratuit CV-ul. E simplu. Trimite-ne CV-ul tau, iar noi vom cauta punctele slabe sau partile lipsa, astfel incat sa te poti simti increzator in aplicatia ta. Incepe astazi.