Guvernul a decis: Cate zile libere vor avea romanii de Sfanta Maria

Vesti bune pentru angajatii romani! In luna august vor beneficia de o noua minivacanta, de 4 zile libere, cu ocazia sarbatorii Adormirii Maicii Domnului, care se celebreaza in fiecare an pe 15 august.

Pentru ca aceasta sarbatoare pica intr-o zi de joi, Guvernul a adoptat, miercuri, 31 iulie, o hotarare prin care a declarat si ziua de 16 august zi libera pentru angajatii romanii, cu exceptia magistratilor care au termene in acea zi si alti salariati care trebuie sa asigure permanenta in unele institutii. Astfel, cu aceasta ocazie, angajatii romani vor avea patru zile libere: 15-16 august plus weekendul.

Cand se recupereaza zilele libere de Sfanta Maria

Recuperarea zilei de 16 august se va face prin prelungirea timpilor de lucru pana la finalul lunii august.

"La propunerea Ministerului Muncii si Justitiei Sociale, Guvernul a aprobat stabilirea zilei de 16 august 2019 ca zi libera. Asadar in ziua de 16 august 2019 angajatii institutiilor publice vor avea o zi libera, iar acestia isi vor prelungii corespunzator timpul de lucru pana la data de 31.8.2019 privind planificarilor stabilite", a precizat Nelu Barbu, purtatorul de cuvant al Guvernului, la finalul sedintei Executivului.

Calendar zile libere legale 2019. La cate zile libere mai au dreptul romanii anul acesta?

Citeste si despre
Cum se compenseaza munca prestata in zilele de sarbatori legale
Acordarea zilelor libere
Cate zile are un an