Care sunt primele simptome ale sarcinii

Sarcina este o experienta unica si emotionanta pentru fiecare femeie. Dar, inainte de a fi confirmata prin intermediul unui test de sarcina sau al unei consultatii ginecologice, multe femei se intreaba daca sunt sau nu insarcinate.

Care sunt primele simptome ale sarcinii
Care sunt primele simptome ale sarcinii

Primele simptome ale sarcinii pot fi usor de confundat cu simptomele menstruatiei sau cu starile generale de rau, dar exista cateva semne specifice care pot indica inceputul unei sarcini. Daca sunteti insarcinata aflati data probabila nasterii micutului cu calculator sarcina.

Ce sunt simptomele primei saptamani de sarcina?

In primele saptamani de sarcina, multe femei pot observa urmatoarele simptome:

Schimbarile hormonale din organismul unei femei pot avea un impact major asupra starii de spirit si a dispozitiei acesteia. In timpul primei saptamani de sarcina, nivelurile de hormoni pot cauza stari de anxietate sau depresie temporara, dar acestea de obicei dispar de la sine in cateva saptamani.

Oboseala si oboseala crescuta

Oboseala si oboseala crescuta sunt simptome comune ale sarcinii in primele saptamani. Acest lucru se datoreaza modificarilor hormonale din organism si cresterii necesarului de energie pentru a sustine cresterea fatului. Daca te simti mereu obosita sau te simti epuizata fara motiv aparent, ar putea fi un semn al inceputului unei sarcini.

Senzatie de greata si varsaturi

Senzatia de greata si varsaturile sunt simptome comune ale sarcinii in primele saptamani. Desi nu sunt intotdeauna prezente, acestea pot fi rezultatul nivelurilor crescute de hormoni din organism. Greata si varsaturile pot fi controlate prin mancarea frecventa a alimentelor mici si evitarea alimentelor care cauzeaza senzatii neplacute.

Dureri de sani sau sensibilitate crescuta

Schimbarile hormonale din primele saptamani de sarcina pot cauza dureri de sani sau sensibilitate crescuta.

Autor: | Publicat: 13 feb 2023 | Actualizat: 13 feb 2023