Care este salariul minim in stalele din America

Salariul minim in 2022 este in prezent de 7,25 dolari pe ora (nedia statelor din America). Aflati daca statul dvs. plateste mai mult.

Fara indoiala, ati auzit de multe ori termenul de salariu minim, mai ales daca ati lucrat la un loc de munca obisnuit, cum ar fi casierul la un magazin de vanzare cu amanuntul sau un bucatar de linie la un fast-food. Salariul minim este cea mai mica suma de compensare (a se citi: bani) pe care un angajator ti-o poate plati in mod legal pentru a lucra pentru el.

In prezent, in conformitate cu Legea privind standardele echitabile de munca (FLSA), angajatorii sunt obligati sa plateasca 7,25 dolari pe ora prin legea federala, ceea ce inseamna aproximativ 15.080 dolari pe an pentru lucratorii cu norma intreaga.

Adevarul este ca un angajator nu poate decide sa-ti plateasca orice suma de bani, nici nu poate sa-ti plateasca un salariu intr-o zi si un alt salariu in alta zi.

Daca nu sunteti multumit cu salariul pe care il incasati la finalul lunii, completati o cerere demisie si va puteti cauta un nou Job. De multe ori un nou inceput este binevenit pentru fiecare dintre noi.

Mergeti apoi la firme de recrutare cu un CV Europass complet si o scrisoare de intentie care sa atraga atentia asupra dvs. Aceasta poate fi reteta castigatoare.

Exista o lege a salariului minim – o prevedere a FLSA – care garanteaza ca castigi o anumita suma de bani pentru munca ta. Cu toate acestea, exista o serie de scutiri atat pentru angajatori, cat si pentru angajati.

Cine este scutit de FLSA?

Unii angajati sunt scutiti de prevederile salariale. Acesti lucratori scutiti sunt platiti cu salarii anuale, nu pe ora si nu sunt eligibili pentru plata orelor suplimentare. (Exista si alte circumstante in care un lucrator poate fi scutit. Pentru mai multe informatii, consultati Departamentul Muncii.)

Pe de alta parte, angajatii acoperiti care nu sunt scutiti - cum ar fi lucratorii in constructii, antreprenorii si independentii, lucratorii de intretinere, asociatii de vanzari cu amanuntul si serverele - sunt platiti la ora, pot incasa orele suplimentare si trebuie sa primeasca salariul minim.

In plus, ceea ce castigati intr-o locatie poate diferi de ceea ce castigati intr-o alta locatie – uneori cu mult.

Salariul minim de stat versus salariul minim federal

Desi legea federala privind salariul minim spune ca angajatorii trebuie sa-si plateasca lucratorilor cu cel putin 7,25 dolari pe ora, statele sunt libere sa-si stabileasca propriul salariu minim - si majoritatea statelor au facut-o. Ca atare, nu este intotdeauna usor sa stii cu ce ar trebui sa fii platit – si intotdeauna trebuie sa stii ce ar trebui sa fii platit.

Vestea buna este ca lucratorii au dreptul la suma mai mare in dolari. inseamna, angajatorii sunt obligati sa-si plateasca angajatii, indiferent de salariu mai mare, de stat sau federal.

Care state platesc mai mult decat salariul minim?

In general, 29 de state si Washington DC platesc mai mult decat minimul federal. in plus, 45 de localita?i au adoptat salarii minime peste minimul de stat.

Salariul minim in fiecare stat

Cat de des creste salariul minim federal?

Nu exista cresteri automate. Pentru ca salariul minim sa fie crescut, Congresul trebuie sa adopte un proiect de lege pe care presedintele trebuie apoi sa il semneze.

Acest lucru poate fi un soc, dar minimul legal nu a mai fost ridicat din 2009, cand a trecut de la 6,55 dolari la 7,25 dolari pe ora. Congresul a aprobat cresterea in 2007, dar a durat pana in 2009 pentru a intra in vigoare. inainte de 2007, salariul minim era de 5,15 dolari pentru 10 ani.

Daca 7,25 dolari pe ora vi se pare ca nu sunt platiti, nu esti singur. Potrivit Centrului de Cercetare Pew , doua treimi dintre americani sunt in favoarea cresterii acestuia la 15 dolari pe ora.

Treceti dincolo de salariul minim

Cu cat obtineti mai multa pregatire si experienta, cu atat veti fi mai bine pozitionat pentru a obtine o marire de salariu, fie de la angajatorul actual, fie la un nou loc de munca. Putem ajuta cu asta. Esti gata sa faci primul pas, dar nu stii cum sa incepi? Monstrul poate face sa se intample.

Autor: | Actualizat: 15 feb 2022