Zile libere august. Calendar sarbatori legale 2019

In 2019 au fost declarate 15 zile libere de sarbatorile legale. Pana acum, romanii s-au putut bucura de 10 zile libere, iar pana la finalul anului vor mai fi inca 5 zile libere.

In luna august, angajatii romani se vor putea bucura de o noua minivacanta, cu ocazia sarbatorii Adormirii Maicii Domnului, care se celebreaza in fiecare an pe 15 august. Pentru ca pica intr-o zi de joi, statul roman a oferit posibilitatea unei punti cu ziua de vineri, 16 august, pentru ca romanii sa aiba parte de inca 4 zile libere cu ocazia sarbatorii Sfintei Maria.

Ce zile libere urmeaza dupa 15 august

Urmatoarele sarbatori cand se vor acorda zile libere legale sunt Sfantul Andrei, in 30 noiembrie, si Ziua Marii Unirii, 1 decembrie, dar acestea vor pica in weekend. Ulterior acestor date, va mai fi liber doar in prima si a doua zi de Craciun, respectiv 25 (miercuri) si 26 decembrie (joi).

Calendar sarbatori legale 2019 potrivit Codului Muncii:

Pentru ca doua dintre cele 5 zile libere care au ramas pana la finalul anului pica in weekend, romanii vor mai avea doar 3 zile nelucratoare de care se pot bucura.

Citeste si despre
Cum se compenseaza munca prestata in zilele de sarbatori legale
Acordarea zilelor libere
Cate zile are un an