Autostrada Craiova Pitesti
Comisia Europeana (CE) va contribui cu 726 de milioane de euro la constructia autostrazii Craiova-Pitesti din Romania cu o lungime de 121 km, potrivit unui comunicat oficial transmis marti.
Proiectul, care face parte din reteaua transeuropeana de transport, include construirea a doua benzi pe fiecare directie, zece sectiuni de legatura si 75 de poduri sau pasaje.
Noua autostrada va imbunatati traficul in regiune, unde viteza medie de conducere este sub 60 km / h, iar numarul de accidente mortale este cu 5,8% peste media din Romania. Reducerea timpului de calatorie intre Craiova si Pitesti va reduce costurile de transport si va creste eficienta economica a retelei rutiere romanesti.
Drumul expres Craiova - Pitesti este, de asemenea, cunoscut sub numele de „autostrada Ford”, deoarece este una dintre promisiunile pe care Guvernul Romaniei le-a facut producatorului auto american Ford pentru a-l convinge sa investeasca mai multi bani in fabrica sa din Craiova. in prezent, Ford produce doua modele de SUV in Craiova, EcoSport si Puma, care sunt vandute in principal pe pietele europene.
Autostrada de 121 km este impartita in patru sectiuni, care au fost deja contractate. Costul combinat al celor patru sectiuni este de 650 de milioane EUR, conform datelor centralizate de Economedia.ro
Proiectul ar trebui finalizat pana la sfarsitul anului 2023.
Te-ar putea interesa: Cum va pot afecta finantele personale cautarea unui loc de munca
Rentakub: Cum o afacere de turism local
Intr-un sector al turismului si turismului care a avut succesul pandemiei coronavirusului, un antreprenor roman a vazut o cerere crescuta pentru reteaua de cazare recent deschisa de case situate in zone indepartate, accesibile intr-un sistem de autoservire.
Pasiunea pentru turism si experienta in sectorul constructiilor au stat in spatele deciziei lui Costi Zarnescu de a infiinta reteaua Rentakub, oferind case din lemn situate in zone indepartate ale tarii, disponibile pentru inchiriere intr-un sistem de autoservire, printr-o platforma dedicata . Reteaua vizeaza atat turistii, cat si antreprenorii interesati sa inceapa o afacere turistica prin achizitionarea unor astfel de case si oferirea acestora pentru inchiriere.
Nu este prima sa experienta in sectorul turismului, dupa ce a inceput in 2003 o agentie de turism care vizeaza piata franceza si, in special, cei interesati de eco-turism. Afacerea turistica a fost pasiunea mea in anii 2000. Nu pot spune cum a inceput”, a spus Zarnescu pentru Romania-Insider.com. Mai tarziu, a aparut ideea caselor din lemn, iar el a cofondat EcoKit, un producator de case din lemn, o afacere din care a iesit anul trecut. „in jurul anului 2014-2015, am decis sa construim o linie de case de vacanta de inchiriat, unde sa ne ducem familiile si prietenii, apoi sa le raspandim in toata Romania. Asa a aparut Rentakub.
Citeste si:
- Romanii vor sa lucreze pentru mari companii private
- Cluj ofera transport public gratuit vineri
- Ghid pentru noua conexiune cu aeroportul la Bucuresti
- Cum mentineti copiii ocupati cu buget redus
- 5 sfaturi pentru a negocia salariul
- 4 sfaturi pentru a curata CV-ul
- 5 lucruri de facut cand obtineti marire de salariu
- Diferenta dintre cardul de credit si debit
- Vivre va emite obligatiuni de 7 milioane euro
- Top stiri
- Salariul minim in Romania