Astra Film Festival

Astra Film Festival, evenimentul dedicat productiilor documentare, intentioneaza sa proiecteze 71 de productii din 33 de tari la editia viitoare.

Festivalul, desfasurat la Sibiu, in centrul Romaniei, este programat sa aiba loc intre 5 si 12 septembrie.

Evenimentul va avea loc in aer liber, in salile de cinema si online. Filmele care vor fi proiectate au fost selectate dintre productiile realizate in intreaga lume in ultimii doi ani.

„Am putut alege dintr-o multitudine de productii finalizate anul trecut. Am avut privilegiul de a vedea cum a reactionat lumea la provocarile recente. Vorbim despre o multitudine de subiecte si abordari […] si toate merita sa fie pe marele ecran si sa primeasca toata atentia noastra. Vedem din nou festivalul ca o oportunitate de a sarbatori maiestria acestor cineasti talentati care reusesc sa editeze realitatea si sa o prezinte prin intermediul filmului ”, a declarat Dumitru Budrala, director fondator al Astra Film Festival.

Studentii romani si straini de licenta si absolventi care doresc sa participe la festival in acest an pot achizitiona un card dedicat, oferind acces la proiectii, evenimente din industrie si concerte, precum si un sejur de sapte nopti in rezidentele studentesti ale Universitatii Lucian Blaga la Sibiu. Cardul poate fi achizitionat de la Eventbook.

Cinci filme romanesti recente vor fi proiectate in opt orase spaniole in cadrul Zilelor Filmului Romanesc (Muestra de cine rumano), un proiect al Institutului Cultural Roman (ICR) din Madrid.

Evenimentul, care se desfasoara pana pe 5 decembrie, va aduce produc?iile romanesti publicului din Madrid, Barcelona, ??Valencia, Sevilla, Zaragoza, Oviedo, Tenerife si Santiago de Compostela.

Te-ar putea interesa si:

Autor: | Actualizat: 30 mar 2023