6 abilitati pentru cresterea personala si profesionala

Numarul femeilor in conducere este in crestere. Dar pentru multi, sa-si recunoasca propriul potential nu este intotdeauna usor. Pentru Luna istoriei femeilor, liderii de afaceri internationali au accesat Twitter prin intermediul Forbes pentru a-si impartasi sfaturile cu privire la abilitatile de top pentru a debloca potentialul de leadership la orice varsta, in orice stadiu si in orice cariera.

Limitarea la cateva abilitati cheie poate ajuta pe oricine sa-si gaseasca modul unic de a straluci si de a progresa in calatoria lor, inclusiv de a castiga un salariu net mai mare.

De la ingineri si realizatori de film la fondatori si lideri C-Suite si multe altele, iata cateva perspective impartasite de un grup divers, multigenerational de femei, despre care impartasesc ideile pentru cresterea personala si profesionala, implicit remunerarea unui salariu mult peste salariul minim pe economie.

1. Largeste-ti perspectiva

Extindeti-va punctul de vedere invatand tot ce puteti despre obiectivul principal la locul de munca si impactul pe care il are asupra clientilor si asupra comunitatii in general.

Cum ajuta afacerea? Ce spun clientii despre asta pe piata? Este la fel de important sa "mariti" pentru a intelege detaliile, precum este sa vedeti imaginea de ansamblu a unei intregi organizatii, spune Madeline Salazar, manager de transformare a productiei digitale la Northrop Grumman Corporation.

Ea explica ca este important sa acordati timp pentru detalii, dar sa vedeti si impactul general al muncii dvs. Lasati-va curiozitatea sa va ghideze in timp ce obtineti noi perspective si va extindeti expertiza despre industria dvs. si despre lume. Faceti munca cu placere, cautati sa progresati constant si cu siguratnta veti fi multumit de salariul brut incasat.

2. Exprimati empatia

Stabiliti si mentineti relatii semnificative cu oamenii, indiferent de postul lor sau de statutul lor in societate, spune COO Lori Holz la Lobus. Nu este vorba despre crearea de retele, sa obtineti urmatorul loc de munca sau sa mergeti inainte. Este vorba despre construirea de conexiuni care pot face diferenta in viata ta mai tarziu.

CEO-ul H20k Innovations, Annie Liu, adauga ca o alta modalitate de a arata empatie este sa cunosti oameni din medii diverse. Colaboreaza, asculta si arata interes si empatie reala fata de colegii care au perspective diferite. Acest lucru va poate oferi fundatia de care aveti nevoie pentru a creste, a comunica eficient si a motiva diversi membri ai echipei.

3. Gaseste-ti curajul

Inginerul SpaceX si NASA Suman Sherwani spune ca nu exista nimic mai bun pentru dezvoltarea leadershipului decat sari in necunoscut. Cand te confrunti cu o problema necunoscuta, este normal sa te simti speriat si sa te indoiesti de tine, dar poti rezolva orice daca o faci pas cu pas, incetul cu incetul. Poate fi un proces dureros, dar merita.

Acelasi lucru poate fi valabil si pentru noile oportunitati de leadership, spune CEO-ul Kerrie Hoffman de la Get Digital Velocity, care recomanda ca atunci cand vi se ofera orice oportunitate de leadership, sa o profitati. Experienta de conducere in lumea reala – chiar daca este un esec – ofera rapid abilitati si abilitati noi. Astfel veti progresa rapid. IN general aceste persoane incaseaza un salariu net mult peste medie.

4. Fii sinele tau autentic

Cand incercam atat de mult sa facem o prima impresie grozava, este posibil sa luam trasaturi de personalitate despre care credem ca oamenilor le vor placea si ca ne pierdem pe noi insine in acest proces.

O modalitate grozava de a va gasi si de a continua sa va descoperiti este sa va folositi hobby-urile sau talentele preferate, spune Hanan Sayed Worrell, inginer si specialist in dezvoltarea proiectelor urbane si culturale si autorul cartii Table Tales, The Global Nomad Cuisine of Abu Dhabi.

Pe masura ce va straduiti sa atingeti urmatorul nivel al carierei si sa va cresteti salariu net, ramaneti conectat la alte activitati care va aduc cea mai mare bucurie - de la muzica si arta la gatit. impartaseste-ti pasiunea cu colegii tai pentru a le oferi un sentiment mai bun despre cine esti.

5. Concentrati-va pe autoingrijire

Asa cum primim controale fizice regulate, fiti constienti de cum va simtiti si mental. Nu ezitati sa solicitati ajutor profesional atunci cand aveti nevoie. Realizatorul de film Lexi Underwood vorbeste despre cat de simpla poate fi practicarea zilnica a wellness.

O parte a bunastarii este si alegerea prietenilor si a partenerilor de viata potriviti. inconjoara-te de oameni care merita sa fie in viata ta, spune Anna Maria Chávez, presedinte si CIO al Encantos. Petreceti-va timpul cu cei care va intereseaza cel mai bine, sustin-va cresterea si bucurati-va de realizarile dvs.

6. Creste-ti rezistenta

Realitatea actuala a lumii – traind printr-o pandemie globala, supravietuind dezastrelor naturale si climatelor politice tulburatoare – te poate epuiza. Dar confruntarea cu aceste probleme si gasirea oportunitatii este modul in care iti gasesti rezistenta.

De exemplu, daca exista o problema care afecteaza tara sau lumea care va pasioneaza, gasiti o modalitate de a ajuta comunitatea locala. Puteti chiar transforma acest lucru intr-o afacere majora, explica CEO Adriana Aristizabal de la iVoice Communications.

Autor: | Actualizat: 13 apr 2022