5 semne pe care angajatorii le urmaresc in interviu
Trecerea la etapa interviului de angajare inseamna ca angajatorul considera ca aveti experienta si abilitatile potrivite pentru jobul pe hartie.
Dar acum vine adevaratul deal-breaker: daca poti sa comunici efectiv acele abilitati in persoana si sa fii potrivit pentru cultura companiei la locul de munca.
Exista semnale tipice la care angajatorii urmaresc in interviurile de angajare. Orice steag rosu va poate reduce sansele de a primi o oferta de munca, asa ca iata ce trebuie sa evitati la urmatorul interviu de angajare.
1. Comunicare slaba
Aceasta include totul, de la a vorbi prea putin, a vorbi prea mult sau pur si simplu a avea un comportament nonverbal slab, cum ar fi lipsa unui contact vizual sau a face situatia inconfortabila cu un limbaj corporal slab. Cand vine vorba de intrebari si raspunsuri, un candidat la un loc de munca care nu poate oferi raspunsuri eficiente la intrebarile necesare pentru a-si evalua experienta si abilitatile este intotdeauna o problema.
Fii pregatit sa abordezi fiecare punct pe care il ai in CV-ul tau. Si cand un angajator prezinta o intrebare ulterioara de genul "Spune-mi mai multe despre...", incearca sa aprofundeze fie pentru ca este curios, fie pentru ca ai oferit un raspuns insuficient.
Incapacitatea de a comunica bine intr-un interviu de angajare il va lasa pe angajator sa se intrebe daca aveti experienta si abilitatile pe care spuneti ca le aveti pe hartie.
Te-ar putea interesa si:
- salariu net si situatia financiara
- Harta Europei
- Turism Romania
- Distante Rutiere
- Salariu net
- Salariu brut
- Salariu minim
- Calculator sarcina
- Simptome sarcina
- Sindromul burnout
- Cum sa transformati sarcinile de zi cu zi in realizari
- Ce sa faci cand ai un manager rau
- 5 sfaturi pentru a vorbi cu seful tau despre stres
- Economia din Romania
- Simplifica cautarea unui loc de munca
2. Chestiune de permanenta
Cand un angajator face o oferta de munca, aceasta va fi pentru cineva despre care cred ca este angajat in acest loc de munca, nu pentru cineva care pur si simplu cauta sa completeze un gol pana la un loc de munca mai potrivit. Orice persoana care cauta un loc de munca rezonabil nu ar prezenta un astfel de front, dar uneori o conversatie obisnuita te poate determina sa spui lucruri care sunt mai bine sa nu le spuna.
Evitati sa vorbiti despre provocari in cautarea unui loc de munca. Aduce la intrebarea daca sunteti cu adevarat interesat de jobul pe care il are de oferit angajatorul.
De asemenea, evitati sa vorbiti despre orice relatie la distanta si incercati sa nu mentionati ca sotul si copiii dvs. raman intr-o alta stare. Angajatorul se va intreba daca situatia dumneavoastra personala va poate afecta loialitatea la locul de munca in viitor, daca un pachet de relocare nu va face parte din oferta. Si daca va intreaba unde doriti sa fiti peste trei ani, raspundeti cu o pozitie care sa corespunda oportunitatilor lor de crestere.
3. Discutie proasta
Scopul interviului este de a demonstra de ce esti un candidat excelent pentru job si de a transmite in mod eficient ceea ce ai de oferit. Nu este vorba de a-ti lasa frustrarile in legatura cu un sef care nu-ti place sau cu oamenii cu care nu-ti place sa lucrezi. Orice vorbire proasta trimite pur si simplu un mesaj negativ despre personajul tau. De asemenea, va pune angajatorul la indoiala daca puteti gestiona profesional relatiile la locul de munca.
Adesea, vorbirea proasta apare atunci cand angajatorii pun intrebari precum: "De ce parasiti actualul loc de munca?" Ramai concentrat pe a raspunde cu un raspuns pozitiv care se refera la obiectivul de a te imbunatati si de a folosi ceea ce esti capabil sa oferi.
4. Sa nu imbraci piesa
Da, este gresit sa judeci o carte dupa coperta ei. Dar intr-un interviu de angajare, asa se intampla. Daca nu esti imbracat astfel incat sa arate ca si cum ti se potriveste jobului, va fi greu si pentru angajator sa vada asta.
De asemenea, ar putea face angajatorul sa creada ca, daca nici macar nu reusiti sa prezentati o infatisare bine ingrijita la un interviu de angajare, veti fi lenes atunci cand sunteti la locul de munca - si asta nu va functiona, mai ales daca acesta este un pozitie in care este posibil sa aveti interfata cu clienti sau parteneri de afaceri care necesita un aspect profesional.
5. Este totul despre bani
Salariul este un factor care determina daca oferta de locuri de munca este in cele din urma potrivita pentru dvs., dar cresterea ei prea devreme in procesul de interviu se pare ca si cum ati fi doar pentru bani. si cand esti cel care o aduce in discutie, te pune intr-un dezavantaj. Creati o situatie in care trebuie sa va dezvaluiti salariul dorit inainte ca angajatorul sa ofere o perspectiva asupra a ceea ce iau in calcul, ceea ce poate ajunge sa fie mult mai mic sau mult mai mare decat ceea ce angajatorul a bugetat.
Ideea este sa faci mai intai cea mai impresionanta amprenta posibila. Daca esti cel pe care ei isi doresc, ei vor aduce in discutie subiectul salariului si vei avea o idee despre ceea ce ofera, pe care apoi o poti negocia in continuare, astfel incat sa corespunda asteptarilor tale.
Angajatorii iau in considerare multi factori in timpul interviului de angajare. Nu este vorba doar despre experienta si abilitatile pe care le puneti pe hartie. Acum, puteti evita toate steagurile rosii tipice pentru a va mentine in alergare.