Zile libere 2020, calendar sarbatori legale

Din totalul de 15 sarbatori legale, romanii se vor bucura de 11 zile libere in 2020.

Anul 2020 va fi unul plin datorita ambitiei evolutiei umane. In acest an se prezic urmatoarele: masinile se vor conduce singure, Japonia vor sa construiasca un mini orasel pe luna, se obtin progrese mari in manipularea geneticii, se anticipeaza un tratament pentru prevenirea cancerului si multe altele.

Din punct de vedere al sarbatorilor legale din 2020 este un an bun in care din totalul celor 15 zile libere romanii vor beneficia de 11 zile de concediu legal platit. Sarbatorile care pica in weekend in acest an sunt: Pastele, Rusalii - duminica si Adormirea Maicii Domnului, a doua zi de Craciun care pica intr-o zi de sambata.

In schimb avem sarbatorile de anul Nou miercuri, joi in care ne putem lua vinerea libera pentru a prelungi minivacanta de iarna, 1 Iunie, Ziua Copilului si Sfantul Andrei ne ofera posibilitatea unui weekend prelungit deoarece ambele sarbatori legale pica in ziua de luni.

Cea mai importanta sarbatoare a romanilor o reprezinta Pastele.

Schimbari privind acordarea de zile libere 2020

Incepand din anul 2020, Guvernul Romaniei isi propune sa modifice articolele din Codul Muncii.

Afla de pe site-ul nostru ce reprezinta fiecare sarbatorea legala, traditii, cum sarbatoresc romanii, putina istorie, cele mai vizitate locuri in functie de sarbatoare, recomandari si multe altele.

Calendar Crestin Ortodox 2019