Zile libere 2018 in Romania

Franta, Danemarca, Germania au anual 30 de zile libere legale.

In anul 2018 romanii s-au bucurat de 15 sarbatori legale si nu mai putin de 13 zile libere de la stat, doar 2 dintre sarbatori picand in weekend si anume sarbatoarea de Rusalii a fost pe 27 Mai, duminica si 1 Decembrie, ziua Marii Uniri, Duminica.

De exemplu, in Franta, atunci cand o zi de sarbatoare este sambata sau duminica, la nivel local se cade de comun acord ca o zi lucratoare sa fie desemnata zi libera. Atunci cand o sarbatoare legala pica intr-o zi de joi sau marti, majoritatea opteaza pentru accesarea unei zi de concediu platit pentru a face un "pod/punte", astfel isi prelungesc concediul.

Pe plan european numarul sarbatorilor legale difera fata de cel al Romaniei, la polul opus cu cele mai multe zile de concediu se afla Franta, Danemarca, Germania care inregistreaza nu mai putin de 30 de zile libere anual iar numarul orelor lucratoare saptamanal sunt in jurul cifrei de 35. Finlanda, Suedia si Italia sunt tarile care se afla imediat dupa cele mai sus mentionate, iar la cealalta extrema se afla: Ungaria, Lituania.

Topul obiectivelor turistice preferate de romani in anul 2018 au fost: Sibiu, Salina Turda, Cetatea Alba Iulia, Castelul Peles, Mocanita de pe Valea Vaserului, Cazanele Dunarii si Cimitirul Vesel de la Sapanta.

Calendar Crestin Ortodox 2019