Fabrica Ford din Romania

Autor: | Actualizat: 12 mar 2021
Ministerul Mediului a lansat o campanie menita sa incurajeze publicul sa utilizeze mijloace de transport alternative pentru a reduce nivelurile de poluare.

Intitulata Green Friday, campania solicita oamenilor sa foloseasca transportul public, sa mearga cu bicicleta sau sa mearga vineri in loc sa conduca la serviciu.

"Ne confruntam cu o mobilitate aglomerata si poluanta; acesta este motivul pentru care Ministerul Mediului doreste sa stabileasca Vinerea Verde ca o initiativa voluntara prin care invitam toti cetatenii sa renunte la utilizarea masinilor personale in zilele de vineri si sa aleaga mijloace de transport mai putin poluante sau chiar fara amprenta de carbon, adica scutere, mers pe jos sau altele pe care toata lumea il poate folosi - mijloacele de transport in comun. Vinerea verde este o invitatie la un alt tip de comportament, o initiativa care incearca sa schimbe mentalitatile", a spus ministrul mediului.

Primii care vor da un exemplu vor fi angajatii Ministerului Mediului.

Barna a explicat, de asemenea, ca ministerul va incepe discutiile cu primariile pentru a stabili utilizarea gratuita a transportului public vineri, a raportat postul de radio EuropaFM.

Campania isi propune ca cel putin unul din patru angajati sa calatoreasca la serviciu folosind mijloace alternative de transport vineri, a declarat ministerul.

Citeste si: